DOIJ kozijnonderhoudZet je draai-kiep-raam op zomerstand

Het is weer lekker weer buiten, dus we willen dat raam lekker ver open kiepen. Maar helaas, hij kiept niet zo ver. Probleem? Nee hoor, wissel je draai-kiep-raam van winter- naar zomerstand en het is zo gekiept, ehh… gepiept.

Hoe werkt dat?

Een draai-kiep-raam is een raam dat zowel kan draaien als kan kiepen. Je verwacht het niet… De kiepstand gebruik je voor ventilatie. Het raam staat dan op een kiertje. Wil je extra frisse lucht en meer insecten binnen, dan kun je met het draaisysteem het raam helemaal openzetten.

Tot zover het nieuws dat waarschijnlijk geen nieuws is omdat je dat al wist. Maar nu komt het: de grote wisseltruc van winter- naar zomerstand. Onze kunststof draai-kiep-ramen hebben namelijk een palletje om de kiepkiergrootte te regelen (mooi woord trouwens voor als je nog eens Galgje gaat spelen: kiepkiergrootte). En dat palletje doet de truc.

Is het buiten terrasjesweer?

Dan is het tijd voor de zomerstand. Draai het raam open, trek de pal iets naar voren en draai deze met de opening naar beneden. Zet je kozijn op de draai-kiep-stand en tadaaaaa: een dikke, grote, vette kier. Zomerstand dus. Lekker toch?

Komen de rayonhoofden bij elkaar?

Dan is het tijd voor de winterstand. Draai het raam open, trek de pal iets naar voren en draai deze met de opening naar boven. Zet je kozijn op de draai-kiep-stand en kijk: een klein winterkiertje.

De trucs van Hans Klok en Hans Kazàn verbleken bij deze draai-kiep-raam-magie. Graag gedaan!

We geven ruiterlijk toe dat we goed zijn!

DOIJ werkt

Stil

Onze DOIJ samenwerkers zijn geen lawaai­papegaaien. Ze hebben ge­luids­arm materiaal en zetten geen radio aan (zo voor­komen we ook dat ze vals mee gaan zingen).

DOIJ werkt

Schoon

Onze DOIJ samenwerkers zijn geen smeer­kezen. Ze werken netjes en laten alles schoon achter. Vochtige doekjes, schoon­maak­schuim, raam­wis­sers, stof­zuigers, het is allemaal standaard­uitrusting.

DOIJ werkt

Veilig

Onze DOIJ samenwerkers zijn geen acro­baten. Op hoogte nemen ze veilige maat­regelen. Voor u en voor zichzelf. Til­hulpen zorgen dat hun rug langer meegaat.

Stil, schoon en veilig

Kennismaken met DOIJ?

Neem contact op

Door het formulier te verzenden ga je akkoord met de voorwaarden en onze privacy policy.